Svečana premijera filma „Mihajlo Idvorski Pupin – put ka svetlosti“

29/10/2014

Prva u nizu besplatnih projekcija filma „Mihajlo Idvorski Pupin – put ka svetlosti“ biće premijerno prikazana u Velikoj sali Kulturnog centra Novog Sada u nedelju, 2. novembra, sa početkom u 19 časova.  Glavni cilj produkcionog tima ovog animirano-dokumentarnog filma jeste da se svim osnovcima i srednjoškolcima približi i predstavi život i delo Mihajla Pupina. Stoga će širom Srbije i Republike Srpske biti održane besplatne projekcije filma. Sve prisutne na premijeri pozdraviće dr Andrej Fajgelj, direktor Kulturnog centra Novog Sada i Radomir Čubranović, koproducent filma i direktor udruženja „EU Progres“.

Ulaz je slobodan, ali je broj mesta ograničen brojem sedišta u sali! Ukoliko želite da zauzmete svoje mesto, molimo vas da dođete na vreme.

Posle projekcije na Tribini mladih biće upriličen koktel.

Udruženje građana “Moj Heroj” će se prikazivanjem ovog animirano-dokumentarnog filma priključiti obeležavanju velikih jubileja tokom 2014. i 2015. godine koji se vezuju za ime Mihajla Pupina. 9. oktobra tekuće godine navršilo se 160 godina od rođenja Mihajla Pupina, a 12. marta 2015. će se navršiti 80 godina od smrti Mihajla Pupina. UNESKO je proglasio 2015. godinu za Godinu Mihajla Pupina, koja će se obeležavati u sklopu Međunarodne godine svetlosti.

Mihajlo Pupin je protagonista animirano-dokumentarnog filma “Mihajlo Idvorski Pupin – put ka svetlosti”, koji je produciralo udruženje građana “Moj Heroj” u koprodukciji sa udruženjem EU Progres iz Novog Sada, dok izvršnu produkciju potpisuje “Svako Dobro Produkcija”. Autor filma je Sava Sajko. Film je podržan i od strane Ministarstva za trgovine, turizma i telekomunikacija. Animirano-dokumentarni film „Mihajlo Idvorski Pupin – put ka svetlosti“  poslužiće kao uvod i najava za prvi srpski dugometražni animirani film o životu Mihajla Pupina. Za ovaj film veliki deo sredstava je već obezbeđen. Film će se raditi na engleskom jeziku u koprodukciji sa partnerima iz SAD.

 

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja