Susret sa umetnicima iz Francuske – Novi Sad Open Art

01/07/2017

Nastavljajući u ritmu programskog razvijanja, u okviru uvodnog dela manifestacije Novi Sad Open Art, 4. jula u Klubu “Tribina mladih” u 20 časova predstaviće se tri mlada umetnika iz Francuske, koji su se svojim dosadašnjim stvaralaštvom uključili u francusku umetničku scenu.

Kroz neformalan razgovor umetnici će ispričati svoja iskustva, ali i dati savet srpskim umetnicima koji žele da svoju karijeru razviju i u inostranstvu. Istočna Evropa inspirisala je svu trojicu umetnika, a gostovanjem na ovoj umetničkoj manifestaciji uputiće našu publiku u rezultate aktivnih istraživanja savremenih društvenih pojava i eksperimenata koji su pratili istraživanja. Posetioci će imati priliku i da pogledaju radove ovih mladih umetnika. Dobro došli!

Za svu trojicu zajednički je automatizam u umetničkom izražavanju, kojeg biraju u cilju najboljeg predstavljanja sopstvenog odnosa prema umetničkom stvaranju. Pojam automatizma podrazumeva autonomiju, slobodu i najmanje moguće kontrolisan potez, trenutak  istinskog prepuštanja nesvesnim i instiktivnim potrebama za izrazom. Aktivnu ulogu umetnika u kritici savremenog društva i angažovano umetničko stvaranje uključuju interaktivan odnos posmatrača i publike, koja je i sama deo tog istog društva.

Svaki od ove trojice umetnika, koji su rođeni istih, 90-ih godina u Francuskoj, na sebi svojstven umetnički način pristupa kreativnom trenutku stvaranja i nudi svojstven odgovor.

Autorski projekat Dani Otvorene Umetnosti u Novom Sadu (NOA) održava se ove godine četvrti put u organizaciji Kulturnog centra Novog Sada. Svake godine autorke projekta predstavljaju nove programske ideje u cilju promocije umetnika mlađe generacije.  Do sada, realizovane su razne grupne izložbe, tematske tribine, likovni susreti umetnika, kreativne likovne radionice za decu, humanitarne aukcije, umetničke šetnje na otvorenom, slikanje uživo i slično.

Komentari

Violeta Labat Violeta Labat

Odlična kzložba, pravo osveženje.

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja