Štivo za početnike, ponavljače i neupućene – Promocija knjige Saše Jovanovića

query_builder

„Ova knjiga predstavlja sakupljački rad. Ideja je moja, a realizovao sam je uz pomoć Milana Mumina i Mladena Oljače. Osim što je u njoj opisan rad i život Milana Mumina, ona takođe prikazuje i naše prijateljstvo koje negujemo dugi niz godina. Želeli smo da napravimo jedno zanimljivo štivo, koje neće biti dosadno za čitaoca“, rekao je Saša Jovanović, na promociji svoje knjige „Milan Mumin za početnike, ponavljače i neupućene“, koja je održana na Tribini mladih novosadskog Kulturnog centra.
Čitaoci koji prate rad Milana Mumina, u ovoj knjizi pročitaće dobar deo onoga što su već znali, ali će doći i do novih saznanja, a oni što nisu upoznati, sigurno će uživati i dobro se nasmejati. Ono što malo ko zna, posebno novije generacije kojima stvaralaštvo ovog rok muzičara nije toliko blisko, jeste da on poseduje i dar za pisanje poezije. Neke od njegovih pesama, koje su objavljivane u časopisu „Novosadski nedeljnik“, sadržane u ovoj knjizi. Glavni junak dela, Mumin, rekao je da je počastvovan što je njegov dugogodišnji prijatelj napisao knjigu o njemu.
„Sale i ja smo dugogodišnji prijatelji, pa je on, kada bi nam se nešto interesantno desilo u životu, hvatao beleške. Knjigu ne mogu objektivno da gledam, pa smatram da ima nekih delova koja su za mene malo spora, ali ona nije pisana za mene, već kako Saša kaže, za one početnike, neupućene i ponavljače“, rekao je Mumin, dodavši da i oni koji misle da znaju sve o njemu, ovde mogu da pronađu dosta toga zanimljivog i novog.
Život Milana Mumina je satkan od muzike, poezije, poznanstava sa raznim ljudima, gurmanluka, javnih i privatnih perfomansa, prijateljstava sa političarima, kelnerima, muzičarima, sportistima, umetnicima, biznismenima. Jedan od takvih prijatelja, poličar, novinar i diplomata, Miodrag Isakov, rekao je da je ova knjiga jedinstveno zabavno štivo, iako, kako je priznao, još uvek nije stigao da je pročita do kraja.
„Nešto vas vuče da čitate ovu knjigu. Karakteriše je vrsta duhovitosti koju smo svi negde sretali i poznata nam je, ali je zapravo nismo usvojili. Mumin je od toga napravio svoj žanr. Ova knjiga se lako i brzo čita, iako njen sadržaj ne treba shvatiti ozbiljno, on vas ipak natera na razmišljanje“, rekao je Miodrag Isakov.

Milan Mušmah Mumin je već na početku druženja bio inspiracija za autora, a u ilustraciji mu je pomogao Mladen Oljača, koji je, ne poznavajući Mumina, ilustrovao priče i dešavanja u knjizi. U ovom nesvakidašnjem delu, čitaoci imaju priliku i da se upoznaju sa novim spisateljskim obradama starijih događaja iz Muminovog života.

Trackbacks/Pingbacks

  1.  Moj produženi vikend: pet dana deset rezultata | Andrej Fajgelj

Ostavi komentar

comment
Vaša imejl adresa neće biti jasno objavljena. Polja koja su obavezna obeležena su sa *
account_circle
email
language