СЛОБОДАН ДЕСПОТ-ПРОМОЦИЈА РОМАНА „МЕД“ 13.О2.2015.

09/02/2015

 

Прича о страху, јунаштву и генерацијским сукобима

 

Med-korica-HD

 

Промоција романа „Мед“ аутора Слободана Деспота одржаће се у петак 13. фебруара од 19 часова на Трибини младих Културног центра Новог Сада. Осим аутора, о књизи ће говорити и Драгослав Бокан.

Роман ”Мед” је објављен 2014. код Галимара, у најпрестижнијој едицији француске књижевности. Заснован је на чудесној истинитој причи из времена пада Крајине 1994. године. Прича о сложеним српско-хрватским односима, али пре свега о страху и јунаштву, генерацијским сукобима и утварама које опседају учеснике и жртве грађанских ратова.

Кренувши да спасава старог оца, пчелара заосталог у опустошеној крајини, Веско ”Прзница”, типична градска кукавица, суочава се са сопственим привиђењима и по први пут схвата где му је место и шта му је судбина.

Поређен са Хомеровим еповима, ”Мед” говори свељудским језиком. Пожњео је изузетне критике и добио две књижевне награде у Француској. Српски превод је објављен октобра 2014. код Геопоетике, а 2015. излази и на хебрејском и арапском језику.

Слободан Деспот је издавач и писац, оснивач чувене издавачке куће Xenia у Швајцарској. Аутор је седам књига, а ”Мед” му је први роман.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања