Са Зораном Миливојевићем о емоцијама

04/03/2013

У оквиру циклуса предавања „Психополис“ у четвртак је у Културном центру Новог Сада домаћин програма Зоран Миливојевић угостио Данијелу Живанчевић, која је посетиоцима говорила на тему „Ново размишљање о емоцијама“. Био је то четврти по реду сусрет познатог психотерапеута са публиком које КЦНС организује последњег четвртка у месецу, а препуна сала Трибине младих била је показатељ колико је људима у данашње време потребно да разговарају о емоцијама и ономе што осећају. 

-Деценијама уназад владало је погрешно мишљење да је човек саткан од емотивне и рационалне компоненте, по чему се емоције аутоматски тумаче као нешто што је у сукобу са разумом и што не може бити рационално. Ово тумачење се показало као погрешно, због чега је потребно повести озбиљан дијалог и причати о новом размишљању о емоцијама – рекла је Данијела Живанчевић која је истакла да људи често имају потребу да крију „непријатне емоције, како би избегли осуду и негативну реакцију околине, иако је доказано да је значај таквих осећања огроман“.

Професор Миливојевић посетио је још једном присутне на корен и значење речи емоције, истичући да у буквалном смислу та реч значи „оно што нас покреће“.

Данијела Живанчевић је диплмирала на Катедри за педагогију Филозофског факултета у Новом Саду, а потом је специјализирала психолошко саветовање на Катедри за психологију. Аутор је посебно дизајнираних програма „Емоционална писменост“ и „Асертивне комуникације“, које су стекле велики углед како у стручним круговима, тако и у широј јавности. Члан је међународног удружења за трансакциону анализу (ИТАА) и носилац националног сертификата за психотерапију Савеза друштава психотерапеута Србије.

Након њеног предавања, разговор публике са њом и професором Миливојевићем трајао је више од сат.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HmRRSjvJHa8[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=O75R2isIS1k[/youtube]

 [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HmRRSjvJHa8[/youtube]

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања