Radionice za mlade u KCNS

31/01/2022

Nova sezona scenske redakcije Kulturnog centra Novog Sada biće otvorena radionicama na temu žene u domaćem dramskom stvaralaštvu.

Cilj radionica je kratko i pre svega neformalno upoznavanje polaznika sa teorijskim okvirima feminizma, a zatim i predstavom žene od tradicionalne kulture, preko Sterije pa do savremenih dramskih dela. Poseban akcenat biće stavljen na dramaturškinje koje su obeležile srpsko dramsko stvaralaštvo kroz vreme, njihovo pojavljivanje na Sterijinom pozorju, zastupljenosti i tematikom.

Ono što ove radionice izdvaja od prethodnih je to što će jedno od predavanja biti posvećeno rodnoj diskriminaciji i seksualnom nasilju, i biće vođeno od strane stručnih lica.

Radionice počinju 12. februara, održavaće se subotom u terminu od 13 do 15 časova u prostorijama Kulturnog centra Novog Sada (Katolička porta 5) a namenjene su mladima i onima koji se tako osećaju.

Prijave su u toku i možete se prijaviti slanjem imejla sa svojim podacima (ime, prezime, datum rođenja i kontakt telefon) na imejl scenske redakcije KCNS [email protected]

Na radionicama će se poštovati sve preventivne mere propisane od strane Kriznog štaba i Vlade Republike Srbije. Svi prisutni su u obavezi da nose masku i drže propisanu fizičku distancu u toku trajanja radionica, a na ulazu će se vršiti merenje temperature i dezinfekcija ruku.

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja