Психологија лагања

27/09/2013

Пред препуном Трибином младих криминалистички психолог и полиграфски испитивач Борис Ђуровић одржао је предавање на тему “ Психологија лагања“ у оквиру серије трибина „Психополис“ које се одржавају свакод последњег четвртка у месецу.

Ђуровић је у оквиру свог интерактивног превања говорио о томе зашто нас лажу и зашто лажемо друге. Присутни су имали прилике да добију одговор на то да ли положај тела и одређени покрети заиста указују да особа лаже, која су знања и вештине потребни за откривање лагања и у чему су моћ и немоћ полиграфског испитивања.

Борис Ђуровић је магистар психолошких наука и познати криминалистички психолог и полиграфски испитивач са преко 1400 полиграфских испитивања. У свом раду остварио је више од сто признања извршења кривичних дела. Аутор је радионица Психологија лагања које помажу заинтересованима да препознају лагање у разним животним ситуацијама, а које одржава у Новом Саду, Београду и Љубљани. Такође је обучен за пружање психо­ло­шке помоћи особама са посттрауматским стресним поремећајем, члан је Центра за пружа­ње емотивне подршке и превенције самоубиства Срце и терапеут у Траума центру. Аутор је књиге Прича о храбром витезу – о једном рату који је трајао још дуго након што је завршио. Живи и ради у Новом Саду као полиграфски испитивач МУП-а Републике Србије.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=uzDl6_EHm4g[/youtube]

Коментари

Bezimeni Bezimeni

Bilo bi sjajno kad biste dosli u Beograd da odrzite predavanje!

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања