Premijera filma ZAROBLJENO VREME o Petru Peci Popoviću

12/12/2017

Na festivalu evropskog i nezavisnog filma EURO-IN FILM 2017 u prepunoj sali Kulturnog centra Novog Sada održana je svečana premijera filma novosadske producentske kuće „Arbos“ reditelja  Milana Nikodijevića ZAROBLJENO VREME o jednom čoveku, jednoj zemlji i jednom vremenu – Petru Peci Popoviću.

Peca Popović bio je i ostao jedan od najboljih, najpoznatijih i najautoritatitvnijih poznavalaca rokenrola u nekadašnjoj velikoj Jugoslaviji i njegov promoter. Film nepretenciozno – ali znalački i s merom – prati Pecu širom te Jugoslavije, njegovog „emotivnog zavičaja“, u potrazi za „izgubljenim vremenom“ i dragim ljudima, najznačajnijim predstavnicima ove kulture.

Projekciji – punoj emocija – prisustvovali su Peca Popović, reditelj filma Milan Nikodijević i kreativna ekipa filma. Osvrćući se na svoje mladalačke dane – od kojih je mnoge proveo u dragom Novom Sadu – Peca Popović je naveo da su u osnovi svega značajnog što se tada i kasnije događalo bile tada formirane rok grupe širom Jugoslavije, a pravo najšireg „muzičkog građanstva“ su sticali na velikim manifestacijama kao što su legendarni Bum festivali, od kojih su dva održana u Novom Sadu, a prvi u organizaciji tadašnje Tribine mladih.

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja