PREMIJERA FILMA „NAŠ ČOVEK U GABONU“

15/10/2014

Pred prepunom filmskom salom Kulturnog centra Novog Sada 14. oktobra u 19 sati održana je premijera novog filma Želimira Žilnika “Naš čovek u Gabonu”.

Film se bavi Gabonom, i posvećen je iskustvima i radu počasnog konzula Momčila Radunovića, njegovim saradnicima i jugoslovenskom faktoru ekonomske saradnje, koja sa ovom afričkom zemljom traje još od 1960-ih godina. Film je snimljen u Librevilu, maja 2014. godine.

Osim redovne filmske publike, promociji su prisustvovali mnogi bivši predstavnici javnog i kulturnog života Novog Sada – a posebno stari i uspešni privrednici čija preduzeća su gradila brane, mostove, pruge, puteve, gradove i sl.

U uvodnoj reči na projekciji,  Želimir Žilnik je istakao da je ovo prvi u serijalu filmova o uspešnim projektima naših preduzeća i njihovim tvorcima, čija snimanja će se nastaviti u Siriji, Iraku, Libiji… kada prestanu ratovi. Posebno se zahvalio na pomoći bivšem velikom privredniku Marku Vojnoviću
……………………………………………..

 

 

PREMIJERA FILMA „SUNČANICA“

 

Festival evropskog i nezavisnog filma „Euro-In Film“ i njegovi saradnici imali su tu čast da im ekipa Nikite Mihalkova ustupi oko 40 ulaznica za svetsku premijeru filma „Sunčanica“ u Sava centru. Na svečanoj premijeri govor Nikite Mihalkova prevodila je naša saradnica Radojka Tmušić Stepanov.

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja