Премијера филма „Ми живимо у Новом Саду“

07/11/2013

У Великој сали Културног центра Новог Сада одржана је премијера филма ”Ми живимо у Новом Саду” који је настао у оквиру пројекта „ Време је за анимацију” и има за циљ да  представи Нови Сад као кандидата за Европску престоницу културе.

Тим поводом су се обратиле координаторка пројекта „ Време је за анимацију” Злата Попов и директорка дечијег омладинског студија за анимацију ”Чајка-стајка” из Русије Јелена Чајка.

-Циљ пројекта је представљање дечије анимације новосадској публици.  Дечија анимација је савремени вид дечијег стваралаштва који у себи обједињује ручни рад, савремене технологије као што су фотоарапат, компјутер, видео и као таква анимација је изузетно креативна и представља перспективан вид дечијег стваралаштва који развија знатижељу код деце- истакла је Злата Попов.

Јелена Чајка је на премијери напоменула да је ово прилика да дечија анимација пусти корене и у Новом Саду. Најавила је радионице којеће се одржавати два пута недељно и биће отворене како за децу која су прошла снимање филма ”Ми живимо у Новом Саду”, тако и за нове чланове. Врата нове школе ће бити отворена и за педагоге који у својим школама организују мултимедијални студио и имају нова питања и недоумице и за све оне који желе да се упознају са дечијом анимацијом.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dlaKGWjG6WE[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KyUEFWlNqnA[/youtube]

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања