Представници студентских организација у Културном центру Новог Сада

05/10/2013

Поводом поновног отварања студентских трибина синоћ је у Kултурном центру Новог Сада одржана панел-дискусија новог организаторског тима Културног центра са представницима новосадских студентских организација.

Циљ овог догађаја било је упознавање представника студентских организација са будућим пројектом у којем ћеи сами имати простора да учествују, али и обавештавање о могућностима коришћења простора Културног центра.

Представници КЦНС су присутнима представили историјат Културног центра и приближили активности некадашње Трибине младих, генерацијског феномена који је оставио огроман траг у урбаној култури промовишући вредностипопут солидарности, слободе и уважавања различитости. Након тога су представници студентских организација могли да сазнају на које све начине могу да сарађују са Културним центром. По завршетку панел-дискусије,приређен је коктел са наступом бенда „Дуо крош“.

Захваљујући овом интерактивном састанку новосадски студенти ће у блиској будућности у сарадњи са запосленима у КЦНС моћи да врате некадашњи сјај Трибине младих и подигну активности посвећене пре свега младима на још виши ниво.

Ђорђе Даутовић – Студентски водич, пројекат Студентске Уније ФТН-а:

Ово је једна од ретких прилика кад су се многи представници студентских организација окупили на једном месту што је одлично зато што су се многи контакти разменили и сматрам да треба више оваквих неформалних окупљања да се организује како бисмо могли да се удружимо. Трибина младих је савршено место за такве ствари.

Милица Кнежевић – студент продекан Академије уметности у Новом Саду:

 

Драго ми је што је Културни центар покренуо ову акцију и врло смо заинтересовани да учествујемо у разним пројектима, поготово на начин који није можда ближи нама што се тиче уметничког показивања, зато што смо увек вољни да саслушамо разне идеје које доприносе квалитету студентског живота. Ова прилика нам омогућава да сакупимо контакте колега са универзитета и разних организација и самим тим се упознамо са многим приликама које нас чекају у будућности и можда наставимо неке дуже сарадње у виду неких интердисциплинарних поља.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања