Predavanje dr Dejana Mihailovića „Kognitivni kapitalizam i geopolitika virtuelnog prostora“ 15. juna na Jutjub kanalu KCNS

13/06/2022

Predavanje dr Dejana Mihailovića na temu „Kognitivni kapitalizam i geopolitika virtuelnog prostora“ možete pogledati 15. juna u 21.00 čas na našem Jutjub kanalu.

Savremeni svet je u previranju. Pojmovi poput krize, rizika, i opasnosti su u svakodnevnoj upotrebi u medijima, političkim debatama i javnom prostoru i kao takvi postaju deo naše svakodnevice. Da li na njih treba da se navikavamo ili da im se suprotstavljamo? U opasnom kontekstu večne sadašnjosti, refleksija, kritičko mišljenje i svesno delovanje uzmiču pred pasivnom potrošnjom i strategijama adaptacije. Ima li i mogućnosti da čovečanstvo prevaziđe postojeće probleme i da njihova rešenja pronađe unutar onog istog sistema koji ih je proizveo? Jesu li revolucionari iz prošlosti ustupili mesto današnjim depresivcima naoružanim digitalnim uređajima? Da li je moguće ponovo promisliti pojmove utopije, nade i filozofije uspravnog hoda?

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja