Predavanje dr Aleksandre Kolaković na temu „Ogist Goven: Zaboravljeni počasni građanin Beograda, francuski diplomata i novinar“ 29. septembra na Jutjub kanalu KCNS

08/09/2021

Predavanje dr Aleksandre Kolaković na temu „Ogist Goven: Zaboravljeni počasni građanin Beograda, francuski diplomata i novinar“ možete pogledati 29. septembra u 18 časova na našem Jutjub kanalu.

Tribina predstavlja omaž ličnosti i delu Ogista Govena, francuskog diplomate, publiciste i novinara. Ove godine je 160 godina od rođenja i 90 godina od smrti Govena, koji je uživao veliko poštovanje u Francuskoj i među Srbima, a koga se danas sećaju samo istoričari. Na osnovu dokumenata, literature i sećanja savremenika, biće reči o ličnosti koja je uspešno analizirala međunarodne odnose u predvečerje i tokom Velikog rata. Ogist Goven je bio značajna ličnost u novinarsko-publicističkom svetu Francuske i Evrope početka 20. veka, a istovremeno, pokazao je značajno interesovanje za Balkan i Srbe. Stoga će značajan deo Tribine biti posvećen njegovoj saradnji sa srpskim intelektualcima.

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja