Predavanje dr Aleksandre Kolaković na temu „Francuska Treća Republika: razvoj, ideje i uticaji (omaž 150. godišnjici proglašenja)“ 24. septembra na Jutjub kanalu KCNS

11/09/2020

Predavanje dr Aleksandre Kolaković na temu „Francuska Treća Republika: razvoj, ideje i uticaji (omaž 150. godišnjici proglašenja)“ možete pogledati 24. septembra u 18 časova na našem Jutjub kanalu.

Emanuel Makron, francuski predsednik je na svečanoj ceremoniji obeležavanja 150. godišnjice Francuske Treće Republike, održanoj 4. septembra 2020. godine, istakao vrednosti i ideale iz ovog perioda, koji su deo identiteta i današnje Francuske. U senci ceremonije bilo je i suđenje osobama optuženim za teroristički napad na list Šarli Ebdo. Sećanje na period Treće Republike francuski predsednik je iskoristio da prokomentariše ovaj događaj, kao i položaj migranata u Francuskoj. Predavanje će nastojati da osvetli nastanak, razvoj i ključne događaje iz perioda Francuske Treće Republike, kao i da razmotri načine na koje nasleđe ovog perioda postoji u francuskom društvu i u kom obliku je prisutno na zvaničnim državnim ceremonijama.

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja