Počele prijave za 8. Letnju džez akademiju Novi Sad – Dortmund

31/05/2018

Počele prijave za 8. Letnju džez akademiju Novi Sad – Dortmund

 

U Likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada danas, 31. maja, priređena je konferencija za novinare povodom osme Letnje džez akademije Novi Sad – Dortmund koja će biti održana od 14. do 21. jula 2018. godine u Novom Sadu.

O predstojećoj džez akademiji i o uslovima za prijavljivanje učesnika govorili su Vesna Kaćanski, urednica muzičkog programa i izvršni producent Letnje džez akademije Novi Sad – Dortmund i Fedor Ruškuc, profesor na Letnjoj džez akademiji.

Prijave za učešće u radu Letnje džez akademije mogu se  preuzeti na sajtu Kulturnog centra Novog Sada (www.kcns.org.rs) na kom se svi zainteresovani mogu informisati o detaljima prijave.

Urednica muzičkog programa Kulturnog centra Novog Sada, Vesna Kaćanski, istakla je da će i ove godine Akademiju predvoditi Uve Plat (Uwe Plath), saksofonista i predavač na Akademiji u Dortmundu, dok će profesorski tim činiti profesori iz Srbije i inostranstva.

Profesor Fedor Ruškuc najavio je da će se ovogodišnja Akademija odvijati po starom receptu koji se pokazao kao veoma uspešan: na osnovu nivoa znanja polaznika biće formirane grupe koje će tokom prepodneva i popodneva imati teorijsku i praktičnu nastavu. Akademija će i ove godine sarađivati sa Muzičkom školom „Isidor Bajić.“

Osim što će polaznici učiti da sviraju džez, a iskusniji i da usavršavaju svoje muzičko umeće, oni će imati priliku i da sklapaju prijateljstva i kreiraju zajedničke projekte. Ovogodišnja osma Letnja džez akademija Novi Sad – Dortmund, Novosađanima će ponuditi dva džemsešna i dva koncerta koji će kao i svake godine ispuniti očekivanja publike.

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja