PANAOTOVIĆ – MI SMO NACIJA ANDRIĆA, TESLE I CRNJANSKOG, A NE MACE DISKRECIJE

02/08/2017

Novosadski novinar, sociolog i direktor Kulturnog centra Novog Sada, u današnjem intervjuu za internet portal Vidovdan, ocenio je da je pred našom elitom i našim građanima lak izbor – ili ćemo biti nacija Andrića, Tesle i Crnjanskog ili će se naša deca ugledati na polusvet koji gospodari rijaliti programima i turbo-folk zvezde!

Na pitanje novinara kakva je kulturna politika potrebna Srbiji, Panaotović je rekao:”Ključ i koren naše kulturne politike treba upravo da bude oštra, beskompromisna i radikalna borba protiv kiča, šunda, primitivizma i nasilničkih obrazaca i vraćanje građanstva, a posebno mladih ljudi, autentičnim kulturnim vrednostima”. Panaotović ističe da naši mladi ne treba da odrastaju uz saznanja o tome gde godišnji odmor provodi ova ili ona starleta, ali treba da znaju ko je Marko Miljanov i zašto su važni njegovi primeri čojstva i junaštva!

Govoreći o tituli Evropske prestonice kulture, Panaotović je ocenio da je reč, o fudbalskim rečnikom rečeno, uspehu ravnom osvajanju Lige šampiona ili Kupa UEFA, u kome je gradonačelnik Miloš Vučević bio spiritus movens dok je KCNS imao ulogu logističke podrške odnosno “nosača aviona”.

Celokupan intervju možete pročitati na portalu Vidovdan

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja