Отворени 11. Дани италијанског филма у Новом Саду

19/11/2013

У Великој сали Културног центра свечано је отворен 11. по реду Фестивал италијанског филма у Новом Саду, који КЦНС реализује у сарадњи са Италијанским институтом за културу, као и клубом љубитеља филма “Амаркорд” из Новог Сада.

Уредник филмског програма КЦНС Ђорђе Каћански је истакао да ће публика имати прилике да ужива у тринаест италијанских филмова овенчаних најзначајнијим наградама у свету кинематографије. 

-Врло сам задовољна што сам поново у Новом Саду поводом ове сјајне манифестације и овом приликом бих се захвалила Културном центру и клубу љубитеља филма “Амаркорд” на одличној сарадњи. Ова манифестација има три дела, први део представљају филмоване опере, други савремени филмови и трећи део је посвећен великој италијанској глумици Ани Мањани- истакла је директорица Италијанским институтом за културу Сира Миори.

На свечано отварању се обратио и председник клуба љубитеља филма “Амаркорд” др Слободан Јовановић рекавши да ова манифестација представља изванредну прилику да се виде одлични италијански филмови. 

Овогодишњи програм Дана италијанског филма отворен је пројекцијом филма „Риголето у Мантови“, у режији Марка Белокја. Подсећамо да улазнице за филмове на овом Фестивалу су 150 динара по пројекцији, а за чланове клуба љубитеља филма “Амаркорд”, за чланове удружења “Данте Алигијери” и слична удружења која промовишу италијанску културу у нашој земљи, улаз на пројекције је слободан. Такође је улаз бесплатан за полазнике школа италијанског језика уколико понесу потврду у виду признанице.

Програм фестивала преузмите овде.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=YxeozYIa9h0[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=GY6EnD3ki5w[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=C9ukyhTmaKw[/youtube]

 

 

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања