Omladinski kulturni aktivizam od 4. do 12. aprila u Kulturnom centru Novog Sada

01/04/2014

 

Seminar koji organizuje Kulturni centar Novog Sada pod nazivom „Omladinski kulturni aktivizam i interkulturalni dijalog“ uz pomoć programa Evropske komisije „Mladi u akciji“ biće povod da se u Novom Sadu od 4. do 12. aprila okupi čak 28 mladih iz 14 zemalja Evrope i Azije.
Pored učesnika iz Srbije ovaj seminar će pohađati i mladi iz Španije, Nemačke, Italije, Mađarske, Hrvatske, Makedonije, Albanije, Bugarske, Grčke, Turske, Jermenije, Rusije i dalekog Azerbejdžana.
Cilj ovog seminara jeste da poveže mlade ljude zainteresovane za kulturnu razmenu i podstakne ih da diskutuju o tome kako aktivizam može da menja društvo i prenesu iskustva iz svojih zemalja o uticaju mladih na društvene promene. Učesnici ovog seminara takođe će razgovarati o ulozi kulture i umetnosti u sprečavanju konflikata, a rezultate svog rada prikazaće javno 11. aprila.
Seminar će se održati u Kulturnom centru Novog Sada a vodiće ga dve iskusne edukatorke iz oblasti omladinskog rada i socijalno angažovane umetnosti – Svetlana Kijevčanin iz Srbije i Šantel Lindo iz Velike Britanije.
Više o seminaru, organizatorima i učesnicima možete pročitati na blogu kreiranom za potrebe ovog seminara http://youthculturedialog.wordpress.com

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja