Održana tribina „Roditeljsko vođstvo“

07/06/2016

Tribina pod nazivom „Roditeljsko vođstvo“ održana je u ponedeljak 6. juna u klubu „Tribina mladih“. O temi su govorile Marina Koprivica, logoped i autorka ciklusa „Roditeljstvo za novo vreme“ i Ivana Muškinja, nacionalni voditelj organizacije  FamilyLab u Srbiji.

DSC_0064

Ovo je bila šesta po redu tribina ove tematike, a ceo ciklus je osmišljen sa ciljem da se doprinese interakciji stručnjaka i roditelja koji traže odgovore na mnoga pitanja.

– Zahvaljujem se Kulturnom centru Novog Sada na saradnji i prepoznavanju značaja kada su u pitanju ovakve teme – rekla je Marina Koprivica.

Autorka predavanja istakla je da se današnji roditelji suočavaju sa mnogim problemima i nedoumicama i da im je često potrebna podrška.

– Dobrobit deteta nije samo stvar roditelja nego celog društva koje treba da bude podrška – istakla je Koprivica.

Kako pomoći roditeljima, deci i celoj porodici uopšte u vremenu kada su poljuljane moralne norme i roditelji se često susreću sa tvrdnjom da su upravo oni krivci za sve što nije dobro kada su deca u pitanju govorila je Ivana Muškinja.

Ivana Muškinja je nacionalni voditelj  FamilyLab-a – organizacije koja postoji u 20 zemalja širom sveta i bavi se promovisanjem vrednosti porodičnog psihoterapeuta Jespera Jula.

– Priča o roditeljstvu je vrlo kompleksna i za njeno razumevanje potrebna je šira slika. Problem sa kojim se suočavamo je manjak literature i programa koji se bave isključivo roditeljstvom – objasnila je Muškinja.

 

DSC_0081
Ivana Muškinja

Foto: Milica Stojanac

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja