Održana promocija knjige Selimira Radulovića pred punom Tribinom mladih

21/02/2017

U Klubu „Trbina mladih“ Kulturnog centra Novog Sada, 21. februara održana je promocija knjige „Senka osmog eona“ Selimira Radulovića. Osim autora, na promociji knjige govorili su: Njegovo preosveštenstvo episkop bački Irinej, Ivan Negrišorac – književnik i Jovan Pejčić – književni kritičar.

Promociju knjige gospodin Radulović počeo je čitanjem jednog dela iz Knjige intervijua koja je završena pre nekoliko dana.

-Već u septembru i oktobru 1973. godine otkrio sam jedno zanimljivo mesto u susedstvu Filozofskog fakulteta, kultnu „Tribinu mladih“ u Katoličkoj porti broj 5. Počeo sam da posećujem književne večeri dva puta sedmično i posle dva tri meseca doneo sam odluku da se posvetim fakultetu i literaturi – ispričao je Radulović o jednom segmentu svog života i dodao da je to tren spoznaje koji je doživeo u ovoj kući.
– Ako shvatimo da sve što u životu pokušavamo da radimo, a da je u službi i u znaku lepog, dobrog i istinitog onda to sve jeste poezija. Sa zadovoljstvom sam pročitao ovu knjigu stihova Selimira Radulovića, kao i predhodne knjige našeg pesnika – rekao je Njegovo preosveštenstvo, episkop bački Irinej u svom obraćanju publici.

Književni kritičar Jovan Pejčić i Ivan Negrišorac, književnik složili su se da je knjiga „Senka osmog eona“ delo koje vredi pročitati i ocenili ga kao veoma pozitivno i pre svega poučno.
Knjiga pesama „Senka osmog eona“ koju je objavio Kulturni centar Novog Sada, jedna je od osam pesničkih knjiga Selimira Radulovića, direktora Biblioteke Matice srpske i dobitnika brojnih književnih nagrada.

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja