Održana najavna konferencija za medije u susret 22. Novosadskom džez festivalu

05/11/2020

U susret 22. Novosadskom džez festivalu 5. novembra održana je najavna konferecija za medije na kojoj su se predstavnicima sedme sile obratili: Mina Sprečaković – urednik festivala, Miljana Kozarov – izvršni producent, Nenad Kojić – član Umetničkog saveta i Ivan Švager – učesnik glavnog koncertnog programa festivala.

Koncertni program 22. Novosadskog džez festivala usled pandemije koronavirusa biće održan onlajn, na Jutjub kanalu Kulturnog centra Novog Sada i Fejsbuk stranici Novosadskog džez festivala od 12. do 14. novembra, dok će uvodne sadržaje festivala i muzičke radionice od 9. do 13. novembra imati priliku da poseti ograničen broj ljudi.

„Ove godine će na festivalu učestvovati devet bendova iz Srbije. Festival tradicionalno otvara Big bend, ovoga puta je to Big bend RTS-a“, najavio je Nenad Kojić, govoreći o koncertnom programu 22. Novosadskog džez festivala.

„Uvodni i prateći programi festivala bogati su i raznovrsni i ove godine. Čine ga kreativne radionice za decu i odrasle, kao i izložba džez fotografija“, istakla je urednica festivala Mina Sprečaković.

Govoreći o organizacionim pojedinostima ovogodišnjeg festivala, izvršna producentkinja Miljana Kozarov najavila je dve velike promene 22. izdanja festivala. „Reč je o onlajn formi festivala sa bendovima isključivo iz Srbije. To je novitet uzrokovan svetskom pandemijom. Okolnosti u kojima smo se našli iznedrili su još jednu promenu, a to su nova, mlada lica koja učestvuju u organizaciji festivala“, rekla je Kozarov.

Džem sešni su zaštitni znak Novosadskog džez festivala i neće izostati ni ove godine. 12. novembra s početkom u 20 časova biće strimovan džem sešn, na kom će kao i do sada nastupiti House band uz podršku ostalih učesnika festivala.

Svi koncerti će biti snimani u Velikoj sali KCNS, a zanimljivost je da je i prvo izdanje Novosadskog džez festivala 1999. godine održano baš na ovom mestu.

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja