„Oči u oči sa naukom“ – predavanje o globalnom hlađenju i zagrevanju

28/02/2016

U okviru ciklusa „Oči u oči sa naukom“, koji je realizovan saradnjom Prirodno-matematičkog fakulteta iz Novog Sada i Kulturnog centra, na Tribini mladih, u petak, 26. februara, u 19 časova, održano je drugo po redu predavanje  pod nazivom „Od globalnog hlađenja do globalnog zagrevanja“. Autor predavanja bio je dr Mlađen Jovanović, profesor na departmanu za geografiju Prirodno – matematičkog fakulteta.

Dr Jovanović se na početku svog izlaganja zahvalio Kulturnom centru Novog Sada i svima koji su učestvovali u organizaciji ciklusa naučno – popularnih predavanja.

DSC_2956
Dr Mlađen Jovanović

-Uglavnom se priča o globalnom zagrevanju, dok se globalno hlađenje ne spominje tako često i to je ono što mnoge buni – istakao je profesor Jovanović

Predavanju je prisustvovao veliki broj studenata koji su zainteresovani za ovu temu ali i onih koji su želeli da saznaju nešto više o pojmovima sa kojima se susreću svakog dana.

DSC_2951

Ciklus „Oči u oči sa naukom“ nastavlja se i u toku narednih meseci, a sve informacije  možete potražiti na sajtu Kulturnog centra i sajtu Prirodno-matematičkog fakulteta.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=OYr_9Rlv96o[/youtube]

Foto: Milica Stojanac

 

 

 

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja