Novosadska publika uživala u programu drugog dana „Poezike“

05/06/2016

U Kulturnom centru Novog Sada u subotu 4. juna održano je drugo programsko veče autorskog festivala „Poezika“.

Pre muzičkog dela programa u Velikoj sali prikazan je dokumentarni film „Maske“ posvećen Slobodanu Tišmi, autorke i rediteljke Brankice Drašković. Film predstavlja umetničke maske Slobodana Tišme – pesnika, konceptualiste, rok muzičara i pisca. Film je nastao u koprodukciji „Kontraplana“ i „Pankerice“, a realizovan je uz pomoć Sekretarijata za kulturu i informisanje AP Vojvodine i Televizije Klasik iz Zagreba, koja je rediteljki dodelila nagradu za najbolji scenario rok dokumentarca.

Muzički program otvoren je nastupom Nemanje Nešića, ovogodišnjeg pobednika konkursa po izboru publike. Na „Tribini mladih“ novosadska publika je imala priliku da uživa u koncertu Lovely Quinces, mlade i talentovane kantautorke iz Splita koja je za samo nekoliko godina napravila vrtoglavi uspeh na muzičkoj sceni. Već sada iza sebe ima nekoliko desetina koncerata i osvojila je neke od najprestižnijih muzičkih nagrada.

U 22 časa u Velikoj sali zanimljiv i autentičan nastup priredio je Kralj Čačka. Nenad Marić, u umetničkom životu Kralj Čačka, zajedno sa svojim bednom koji čine Miladin Stojković (kontrabas) i Marko Marić (klavir i električna gitara) priredio je jedinstven performans svirajući stare i nove pesme koje su neobičan spoj različitih žanrova, formula urbanih i tradicionalnih stilova na koji je publika odgovorila gromoglasnim aplauzom.

– Prvi put sam na „Poezici“, veoma mi se dopada čitava priča. Svirao sam već u Novom Sadu tako da se novosadska publika i ja poznajemo – rekao je Kralj Čačka.

Poslednjeg dana festivala, u nedelju 5. juna na programu su koncerti Dijane Stene iz Srbije u 20.30 časova i Divanhane iz Bosne i Hercegovine u 22 časa. Oba koncerta su u Velikoj sali KCNS.

Foto: Milica Stojanac

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja