Novi ciklusi tribina u Kulturnom centru

16/10/2013

Logo Tribina+KCNS goreU svom redovnom programu od ovog meseca, KCNS će imati i redovne tribine na različite teme iz oblasti politike, marketinga, psihologije i tema koje prvenstveno zanimaju studentsku populaciju.

-Kulturni centar Novog Sada je nastao iz Omladinske katedre koja je osnovana 21. oktobra 1954. godine i koja je ubrzo zbog pretežno studentske publike nazvana Tribina mladih.  Sledeće, 2014. godine, Kulturni centar Novog Sada slavi 60 godina svog postojanja i kako studenti od samog početka predstavljaju jedan od temelja ove ustanove, mi želimo da otvorimo prostor za njih da budu ne samo publika nego i aktivni učesnici u stvaranju svog programa, izjavio je Igor Rajnjak, glavni organizator studentskih tribina.

„Tribina mladih“ je tribina koja pruža studentima mogućnost da predlažu teme i govornike za koje su najviše zainteresovani i potom da se organizuje debata u kojoj bi svoje mišljenje izrazili i studenti svih fakulteta. Ovo se ostvaruje kroz saradnju sa svim studentskim organizacijama Novog Sada koji takođe učestvuju u organizovanju i koji će za svaku tribinu predlagati po jednog govornika.

Prva tribina u ovom ciklusu će biti održana 23. oktobra sa naslovom „Otići ili ostati u Srbiji“ i pozvani učesnici su Jovana Ružičić, koja se vratila iz Amerika i koja je pozvana pre svega kao osnivač grupe „Repats“ odnosno „Povratnici“, i Boris Malagurski, veoma uspešan mladi režiser koji se iz Kanade vratio u Srbiju.

Jednom mesečno će biti organizovane tribine na političke teme, a jedan od saradnika na organizaciji ovih tribina, istoričar Milovan Balaban ističe: „Mi smo vrlo ambiciozno zamislili ovaj ciklus o najznačajnijim političkim temama. U prilog tome govori i činjenica da smo već osmislili petnaest narednih tribina, a uvodna, održana u septembru na temu „Kriza u Siriji i globalna nestabilnost“ koja je bila izuzetno posećena, nas je uverila da potreba za dijalogom na određene teme postoji. Izuzetno je važno pružiti mladim ljudima šansu da od stručnjaka iz pojedinih oblasti dobiju relevantna tumačenja političkih situacija.“

U četvrtak, 17. oktobra na temu „Vojvodina – istorijski smisao i savremene perspektive“ će govoriti dr Ranko Končar, dugogodišnji profesor i šef katedre za istoriju na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu i dr Slobodan Orlović, docent na Pravnom fakultetu u Novom Sadu. Tribina počinje u 20 sati.

Psiholog i marketing ekspert Aleksandar Šibul je najavio prve tri tribine iz oblasti marketinga koje će biti organizovane u saradnji sa Šefild univerzitetom. Po njegovim rečima, ove tribine će pokazati da će u budućnosti marketing stručnjaci morati da ovladaju različitim disciplinama, i da budu dobro informisani o najnovijim dostignućima iz oblasti neuropsihologije, neurobiologije i sl.

Šibul je najavio da će prvu tribinu održati dr Nikos Dimitrijadis sa Šefild univerziteta 29. oktobra na temu „Ljudski mozak-nove granice marketinških istraživanja“.

Bitno je istaći da će posetioci Tribine mladih svakog meseca moći da očekuju, ne samo političke, studentske i marketinške tribine, već i nastavak odlično posećenih „Psihopolis“ tribina.

-Napominjem da samo ovog meseca tribina „Psihopolis“ neće biti održana tradicionalno poslednjeg četvrtka u mesecu, već 17. oktobra u 18,30 sati sa temom „Internet, pornografska svest i zavisnost od seksa“, ističe Nedeljko Mamula, urednik govornog programa u Kulturnom centru Novog Sada.   

Sve informacije u vezi sa novim ciklusom tribina zainteresovani mogu da nađu na internet sajtu www.kcns.org.rs.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=uy_ExfgK3zc[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=drn0FmkmnzY[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sOOm3j88HWg[/youtube]

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja