NAKON DVE DECENIJE: Obnovljena saradnja kulturnih centara Novog Sada i Podgorice

02/06/2017

Kulturni centar u Novom Sadu, nakon dve decenije, obnovio je saradnju sa Kulturno – informativnim centrom „Budo Tomović” iz Podgorice. Direktor KCNS-a Bojan Panaotović razgovarao je nedavno sa direktorkom KIC-a Snežanom Burzan i predstavnicima podgoričkog centra, i tom prilikom je dogovoren početak realizacije nekoliko zajedničkih projekata, a u okviru regionalne saradnje „srca kulture grada”.

Prvi zajednički projekat biće samostalna izložba umetničkih fotografija Damira Murseljevića pod nazivom „Bajkovita mreža odraza”, koja će biti otvorena u ponedeljak, 5. juna u 19 časova u Klubu „Tribina mladih” novosadskog Kulturnog centra.
Prilikom otvaranja, pozdravni govor održaće direktor Kulturnog centra u Novom Sadu Bojan Panaotović, a potom i direktorka Kulturno – informativnog centra „Budo Tomović” iz Podgorice Snežana Burzan.

Murseljević se u Novom Sadu predstavlja premijerno sa oko 50 fotografija koje su nastale tokom prethodne dve i po godine. Uz fotografije iz ciklusa „Bajkovita mreža odraza“ Murseljević će izložiti naslovnice mesečnih KIC-flajera i kadrove događaja koje je zabeležio na scenama KIC-a „Budo Tomović”.
Damir Murseljević je rođen 1979. u Podgorici. Diplomirao je na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju – Odsjek za grafički dizajn. Koristi isključivo analogne kamere. Izlagao je u Podgorici, Kotoru, Tivtu – Porto Montenegro i učestvovao na nekoliko kolektivnih izložbi u zemlji i regionu. Višegodišnji je saradnik KIC-a „Budo Tomović”, a uz fotografiju, interesuje ga – strip, pozorište, filmska kritika, radijska produkcija…

 

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja