МАРЧЕЛО НАПУНИО ТРИБИНУ МЛАДИХ КЦНС

17/02/2015

Два сата разговора са „гласом генерације“

  Промоција „књигоалбума“ Марка Шелића Марчела “Напет Шоу” одржана је у пуној сали Трибине младих Културног центра Новог Сада, а разговор са аутором водила је новинарка „О радија“ Леа Котолица.

  Посетиоци су имали прилике да са Марчелом разговарају о различитим темама: књижевности, животу младих у Србији, друштвеним проблемима… Како је овај млади уметник сам по себи посебан, тако је и промоција била другачије конципирана. Интервју, пред више од стотину Новосађана свих генерација, трајао је дуже од два сата, након чега су Марчелови фанови постављали питања и узимали аутограме.

   Иако смо већ навикли да нам Марко Шелић Марчело директно у лице говори истину, без обзира на то да ли је реч о његовим прозним текстовим или о поезији, све нас је поново изненадио “књигоалбумом”. Према његовим речима, на реализацији овог “пројекта” учествовало је више од 50 људи. Ипак, како је објаснио, сарадња са џез музичарем Михајлом Бламом било је невероватно искуство.

– Кад се сабере колико је људи радило на књизи и албуму, долазимо до бројке од око 50, што је страшно много, али наравно то уопште није био напоран процес и изузетно ми је драго што су сви ти људи учествовали у креирању свега што носи назив “Напет шоу”- рекао је Шелић.

   Скенирање реалности и анализа разлога због којих смо данас безмало сви актери једног “Напетог шоуа” налазе се у Шелићевим текстовима песама које су на албуму који је саставни део књиге. Осим Марка који је аутор есеја, њих такође потписују и редитељ Кокан Младеновић, писци Давид Албахари, Михајло Пантић, Павле Зелић и други. Директор Културног центра Новог Сада др Андреј Фајгељ захвалио се Марчелу што је прихватио позив да дође у Нови Сад.

– Хвала Марку Шелићу и свима онима који долазе и представљају свој рад на Трибини младих, јер на тај начин оправдавамо њен назив. Трибина младих позната је старијим суграђанима, док млађим генерацијама и не толико. Културни центар својим програмима жели да привуче нове генерације које ће разменом мишљења допринети развоју културе и друштва. – рекао је Фајгељ.

   Млади писац и музичар Марко Шелић Марчело на домаћој сцени је дуже од деценије. О њему се говори као о новом идолу, а књигоалбум “Напет шоу” доживео је пето издање након само месец дана од објављивања у “Лагуни”.

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=abLGrvlWxJk[/youtube]

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=iBmuTg4jmpM[/youtube]

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=BtS6rXlF4v8[/youtube]

Фото: Милица Стојанац

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања