Mali znak pažnje za saradnike humanitarne akcije „Crtež za knjigu”

15/09/2014

– Saradnja novosadskih izdavača i Kulturnog centra Novog Sada pokazala je da ako se udružimo u dobrim akcijama možemo da učinimo mnogo za one kojima je naša pomoć potrebna. Želim iskreno da vam se svima zahvalim što ste se odazvali pozivu Kulturnog centra da učestvujete u humanitarnoj akciji „Crtež za knjigu” koju smo organizovali 6. septembra u okviru Dana otvorene umetnosti u Novom Sadu, kako bismo prikupili što više knjiga za biblioteku u Obrenovcu koja je, kako i sami znate, ostala bez četvrtine svog ukupnog fonda. Kako smo tog dana imali i aukciju umetničkih dela mladih akademskih umetnika, i oni su se odazvali ovoj humanitarnoj akciji i poklonili radove za saradnike ove važne humanitarne akcije, izjavio je dr Andrej Fajgelj danas u KCNS.

Direktor Kulturnog centra pozvao je izdavače i druge saradnike koji su učestvovali u Danu otvorene umetnosti u Novom Sadu „NOA“, kako bi im uručio umetnička dela kao vid male pažnje za učešće u jednoj izuzetno važnoj društvenoj akciji.

Susretu su prisustvovali i akademska slikarka Sunčica Marković, pomoćnica direktora KCNS po čijoj je inicijativi i organizovan, po prvi put u Novom Sadu, projekat „NOA“, Dragan Kojić, direktor Gradske biblioteke u Novom Sadu, Nenad Šaponja, direktor i glavni urednik izdavačke kuće „Agora”, Zoran Kolundžija, direktor izdavačke kuće „Prometej”, Vladan Savić, umetnički direktor Stilos-arta, kao i rukovodilac dečjeg hora „DoReMi” Predrag Veljić, koji su na najlepši način otvorili manifestaciju „NOA”.

Novosadski izdavači, iako su i samoinicijativno, nakon majskih poplava, odmah poslali deo svojih izdanja obrenovačkoj biblioteci, rado su se odazvali i akciji Kulturnog centra, a Dragan Kojić, direktor Gradske biblioteke, u ime svih se zahvalio direktoru Fajgelju istakavši da im je čast da sarađuju, kako u zajedničkim humanitarnim akcijama, tako i u drugim projektima, jer upravo takav vid saradnje između institucija kulture u gradu doprinosi uspešnosti Novog Sada na putu ka dobijanju titule Evropske prestonice kulture.

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja