KULTURNI CENTAR NOVOG SADA OSUĐUJE UPAD AKTIVISTA ZELENE STRANKE U AMERIČKI KUTAK

15/06/2017

 

         Kulturni centar Novog Sada osuđuje jučerašnji upad aktivista Zelene stranke u prostorije Američkog kutka koji se odigrao oko 18 časova u vreme odvijanja redovnih aktivnosti, programa i rada sa građanima. Protestu protiv Donalda Trampa i njegovih odluka vezanih za ekološku politiku mesto je ispred Bele kuće, u Vašingtonu, u TV studijima ili na društvenim mrežama, a nikako u ulici Petra Drapšina u Novom Sadu u trenutku kada mladi uče engleski jezik, a građani pozajmljuju knjige iz biblioteke.

              Bez obzira na činjenicu da demonstranti nisu bili nasilni, valja naglasiti da je ulazak većeg broja građana sa političkom motivacijom u relativno male prostorije Američkog kutka i ometanje aktivnosti zaposlenih i građana svojevrstan vid ugrožavanja ljudskih prava i sloboda. Da su kojim slučajem demonstranti svoje parole i rekvizite ostavili ispred samog Kutka, celokupna stvar bi bila prihvatljiva, ali upad u same prostorije delovao je uznemirujuće za mnoge od prisutnih i predstavlja, u najmanjem, nepoštovanje građanske kulture.

                 Sumnjamo da će gospodin Tramp nakon ovog spektakularnog protesta u ulici Petra Drapšina promeniti svoje stavove kada je o pitanjima ekologije reč.

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja