Kultura u pokretu

24/06/2015

Promocija kandidature Grada Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021.

U okviru promocije kandidature Grada Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine biće organizovan niz aktivnosti u cilju informisanja šire javnosti o ovom važnom procesu za Grad Novi Sad.

Tim povodom u subotu, 27. juna nastupiće Novosadski nonet, koji okuplja najbolje muške profesionalne pevače, i to na nesvakidašnjim lokacijama – na novosadskim pijacama. Ovaj devetočlani ansambl prisutne će obradovati repertoarom starogradskih pesama u novim aranžmanima. Tako će od 11.00 časova nastupiti na Satelitskoj pijaci, istog dana u 12.00 časova na Futoškoj pijaci, da bi poslednji nastup izveli na Limanskoj pijaci s početkom u 13.00 časova.

Na ovaj način želimo da ukažemo na važnost približavanja kulturnih sadržaja svim građanima Novog Sada i podsetimo ih kakvim kreativno-umetničkim potencijalom raspolaže naš grad.

Pozivamo sve zainteresovane sugrađane da se prošetaju do najbliže pijace i učestvuju u ovom nesvakidašnjem kulturnom događaju, kako bi se na taj način više informisali o kandidaturi svog grada za ovu prestižnu titulu.

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja