„Kroz njive gladi do hleba života“- Promocija knjige autora Klausa Keneta

30/09/2014

„Polovinu života sam proveo u traganju za ljubavlju i istinom- izraženo u kilometrima, bio je to put duži od pedesetokratnog obilaženja oko Zemlje. Od Indije, Tibeta, Tajlanda i većine arapskih zemalja, do Meksika, Aljaske i Brazila. Isprobao sam sve- od filozofije, preko anti-teističkog komunizma, ateizma do hipi pokreta. Godinama sam tragao za smislom po velikim svetskim religijama. Ništa nije moglo da ispuni prazninu moje duše sve do dana kada sam doživeo dramatičan i lični susret s „nepoznatim“ Bogom i na čudesan način bio spasen“, rekao je Klaus Kenet, na promociji svoje knjige „Kroz njive gladi do hleba života“ u klubu “Tribina mladih” novosadskog Kulturnog centra.

Za vreme povlačenja nemačkih snaga pred Crvenom armijom, već u ranom detinjstvu, Klaus Kenet je nekoliko puta izbegao smrt. Otac je njega i njegovu majku, poznatu opersku pevačicu napustio. Majka ga je tada predala katoličkom svešteniku, da se brine o njegovom obrazovanju i vaspitanju. Umesto toga, Klaus sedam godina trpi zlostavljanje, a deo tinejdžerskog doba proveo je u zatvoru, jer je imao problema sa zakonom.

„Živeo sam u bekstvu od Boga, ljudi i samoga sebe. Bio je to pakao od putovanja, prepun mržnje i  smrti. Ovo bekstvo bilo je takođe put kojim sam tragao za samim sobom“, rekao je Kenet, opisujući svoj život koji je predstavio u promovisanoj knjizi.

Govoreći o adolescenciji,  objasnio je da su ga sve životne okolnosti navele na daleka putovanja, sa ciljem da kroz upoznavanja različitih religija, nađe „ono“ što mu donosi mir, ljubav i smisao života. U potrazi za ljubavlju, najduži period proveo je na Tibetu, sedam godina, dok je tri godine proveo u hinduizmu. U periodu od 12 godina, tragajući, obišao je Indiju, Tajland, Arapske zemlje, Meksiko, Aljasku, Koreju i Južnu Ameriku. Prešavši dva miliona kilometra u potrazi za ljubavlju, kraj svog putovanja prepoznao je kada se susreo sa starcem, svetogorcem Sofronijem. Ljubav koju mu je otac Sofronije pružio opisuje kao nesvakidašnju i nesebičnu, a njemu je, u najvećoj meri, zahvalan za mir i smisao koje je pronašao. Zbog ljubavi, Klaus Kenet se 1986. godine krštava u pravoslavnoj crkvi u Ženevi,. Ostvarivši cilj dugog putovanja, on prelazi novih 2 miliona kilometara svedočeći, odnosno propovedajući o ljubavi koju je pronašao u Pravoslavnoj crkvi.

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=N5MeDUM4M74[/youtube]

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja