KREATIVNE RADIONICE MOZAIKA U KCNS OD 7.2.2015.

02/02/2015

Školarci, prijavite se!

  Kulturni centar Novog Sada u saradnji sa akademskom umetnicom Ljiljanom Rivić organizuje seriju kreativnih radionica mozaika za decu uzrasta od 9 do 15 godina, počev od subote 7. februara. Radionice će se održavati svake subote na Tribini mladih od 11 do 14 časova, a kako je rad predviđen u grupama od po maksimalno 15 polaznika, svi zainteresovani za radionice treba da se prijave na broj telefona 062/791307, ili na mejl adresu [email protected]. Cilj radionica je upoznavanje dece sa osnovnim elementima tehnike mozaika i njegovom izradom, koristeći, pritom, slobodno vreme na kreativan i moderan način.

17475_1303219696282_417097_n

  Program kreativne radionice za izradu mozaika namenjen je deci školskog uzrasta od 9 do 15 godina, jer se u toj dobi intenzivno razvijaju dečije sklonosti i opredeljenja koja ih kasnije orijentišu ka poslu kojim će se baviti. Mozaik, kao tehnika koja razvija kreativnost, moć percepcije i motoriku, vrlo je pogodna za učenje u ovom uzrastu kod dece, kao i za razvijanje mašte i opažanja u prostoru.

  Programom je predviđena izrada crteža, u prvoj fazi, gde će deca učiti tehniku crteža koja podrazumeva učenje oblika, perspektive i kompozicije. U drugoj fazi mališani će se upoznavati sa bojom i njenom upotrebom u tehnici mozaika koja ima svoje specifičnosti, koje se posebno odnose na uklapanje i međusobni odnos boja.

  Treća faza je učenje indirektnog mozaika što podrazumeva tehniku koja se prvo uči kroz ređanje kamenčića po papiru, a nakon toga izliva u predviđenim materijalima za izlivanje mozaika. Mozaici će se raditi na zadate teme kao što su: životinje, biljke, cveće, prirod, a praviće se od prirodnog kamena, pa će deca moći da se upoznaju sa raznim vrstama kamena, granita, mermera, peščara…

Foto: Milica Stojanac

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja