Koncert povodom 100- godišnjice rođenja Edit Pjaf – Veče šansone

07/12/2015

Udruženje „Šansona“ uz podršku Grada Novog Sada i Kulturnog centra 12. decembra u 21 sat u Kulturnom centru Novog Sada na Tribini mladih, realizuje koncert povodom stogodišnjice rođenja čuvene francuske šansonjerke Edit Pjaf. Na koncertu će nastupiti umetnik Loran Prokopić – vokal i gitara, uz pratnju Ondreja Maglovskog– harmonika.

pozivnica

Loran Prokopić  rođen je  u Parizu 1973 godine i njegov susret sa šansonom datira još od detinjstva. Kasnije kao profesionalni pozorišni glumac (1998. godina), započinje sa promocijom  šansone pevajući pesme Dragana Stojnića i francuskih šansonjera poput Šarl Aznavura, Žilber Bekoa, Iv Montana, Žak Brela, Edit Pjaf i dr. U Podgorici započinje njegovo muzičko obrazovanje u muzičkoj školi „Vasa Pavić“ na odseku za gitaru. Nakon klasičnog muzičkog obrazovanja, počinje da se interesuje i za druge muzičke pravce kao i za pesme različitih žanrova.Nakon duže pauze, 2012. godine se vraća se šansoni i nastupa uz uvek veliku podršku i prisustvo publike koja sa oduševljenjem prati njegove koncerte. Podršku njegovim koncertima je dala i supruga pokojnog šansonjera Dragana Stojnića, koja je  prisustvovala zajedno sa svojom porodicom na nekoliko koncerata u Novom Sadu i Beogradu. Član je Udruženja muzičara Džez-a Zabavne i Rok Muzike Srbije kao i Udruženja uličnih pevača, vergl svirača i muzičara RITOURNELLES & MANIVELLES iz Pariza.

Tokom prethodne tri godine, Loran Prokopić je realizovao brojne koncerte u Srbiji i inostranstvu među kojima izdvajamo:

2015 – Nastupi u Meneham ,Saint Martin Velmeroux, Aurillac i Pariz (Francuska)

2014- „Veče šansone“ u Zadužbi Ilije M. Kolarca u Beogradu; Vršačkom pozorištu „Sterija“ i Domu Kulture u Bačkoj Palanci uz pratnju harmonikaša Ondreja Maglovskog i pijanistkinje Ružice Pavlović.

2013 – „Veče šansone – sećanje na Dragana Stojnića“ u Dvorani Doma Sindikata u Beogradu, uz klavirsku pratnju Radivoja Radeta Radivojevića; „Božićni koncert“ u Svečanoj Sali Gradske kuće u Novom Sadu i „Osmomartovski koncert“ u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, uz pratnju „Aleksandar Dujin orkestra“

2013 – Nastupi u Minhenu i Luksemburgu

2012 – „Osmomartovski koncert „ svečana sala Fakulteta tehničkih nauka, „Veče šansone“ u Novosadskom pozorištu Újvidéki Színház, “Kao tog jutra dan” koncert u okviru Zmajevih dečijih igara, i brojni drugi nastupi u zemlji i inostranstvu

Ondrej Maglovski rođen 13. oktobra 1957. godine. Završio nižu muzičku školu u Kulpinu a srednju muzičku Isidor Bajić u Novom Sadu. Apsolvirao muzičku akademiju 1985. godine. Od 1985. godine radi kao urednik slovačke narodne i zabavne muzike u radio Novom Sadu. Nastupao sa mnogim umetnicima u zemlji i inostranst vu. Komponovao brojne pesme za rusinske i slovačke festivale.

 

 

 

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja