Koncert “Jedna ljubav za sva vremena”

02/02/2016

Udruženje “Šansona” uz podršku Grada Novog Sada i Kulturnog centra, 10. februara 2016. godine u 20:30 sati u Kulturnom centru Novog Sada u Velikoj sali, realizuje koncert u susret danu zaljubljenih “JEDNA LJUBAV ZA SVA VREMENA”. Na koncertu će nastupiti umetnik Loran Prokopić – vokal i gitara, uz pratnju Ondreja Maglovskog– harmonika.

Na repertoaru koncerta naći će se pesme Dragana Stojnića i najvećih imena francuske šansone kao što su Šarl Aznavur, Iv Montan, Edit Pjaf, Žorž Mustaki i drugi.

Loran Prokopić rođen je u Parizu 1973 godine i njegov susret sa šansonom datira još od detinjstva. Kasnije kao profesionalni pozorišni glumac (1998. godina), započinje sa promocijom šansone pevajući pesme Dragana Stojnića i francuskih šansonjera poput Šarl Aznavura, Žilber Bekoa, Iv Montana, Žak Brela, Edit Pjaf i dr. Član je Udruženja muzičara Džez-a Zabavne i Rok Muzike Srbije kao i Udruženja uličnih pevača, vergl svirača i muzičara Ritournelles & Manivelles iz Pariza.

Ondrej Maglovski rođen 13. oktobra 1957. godine. Završio nižu muzičku školu u Kulpinu a srednju muzičku Isidor Bajić u Novom Sadu. Apsolvirao muzičku akademiju 1985. godine. Od 1985. godine radi kao urednik slovačke narodne i zabavne muzike u radio Novom Sadu. Nastupao sa mnogim umetnicima u zemlji i inostranstvu. Komponovao brojne pesme za rusinske i slovačke festivale.

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja