Koncert flamenka za početak obeležavanja velikog jubileja

13/03/2014

Povodom 60 godina rada, Kulturni centar Novog Sada za svoje sugrađane priredio je nesvakidašnje flamenko iskustvo, gde je Novosađane u svet španskog plesa poveo kvintet svetski priznatog umetnika Alberta Lopeza.
On je dobitnik nekoliko prestižnih nagrada za svoje nastupe, pa je svojim talentom, entuzijazmom i nesvakidašnjošću, posetioce Kulturnog centra ostavio bez daha.
Za ovaj muzički spektakl, karte su rasprodate u jednom danu, što dokazuje da je organizacija flamenko večeri bila pun pogodak. Nekolicina sugrađana koja nije obezbedila sedeće mesto za ovaj koncert, u želji da čuje izuzetnog umetnika, stajala je i na taj način doživela atmosferu koju je priredio Alberto Lopez sa svojim kvintetom.
Lopez je flamenkom počeo da se bavi sa 11 godina, kada je krenuo na časove gitare. Diplomirao je na odseku za flamenko gitaru Konzervatorijuma za muziku Rafael Orosko u Kordobi. Svoj talenat predstavio je publici u Španiji, Francuskoj, Srbiji, Italiji i Maroku. Za vreme svoje solo karijere bio je uključen u velike projekte kao što su Bijenale flamenka u Sevilji, Noće blanka del flamenko, Flamenko Fez festival, nastupajući sa El Peleom, Estreljom Morente, Arkanhelom, Tomatitiom i Israel Galvanom.
Zajedno sa njim u novosadskom Kulturnom centru, nastupali su Bernando Miranda, Xavier Rabadan i Jolanda Osuna koji su demonstrirali moć ove nesvakidašnje igre.

Ovaj događaj samo je jedan u nizu kojim će biti obeležena značajan jubilej Kulturnog centra Novog Sada, 60 godina postojanja.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=psusIQH53iU[/youtube]

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja