Izveštaj sa druge konferencije za novinare – 15. Novosadski džez festival

30/10/2013

15. Novosadski džez festivalKao što je bilo najavljeno na prethodnoj konferenciji za novinare, KCNS će uz glavni program Novosadskog džez festivala organizovati niz uvodnih i pratećih programa, a festival će ponovo krasiti i radionice, kao i džem sešni u klubu Srpskog narodnog pozorišta. O glavnom programu je govorio član Saveta Festivala Uroš Šećerov, dok je prateći program predstavila urednica muzičkog programa Kulturnog centra Vesna Kaćanski.

-Mogu da kažem da je festival profilisan tako da na repertoaru može da se čuje i onaj najekstremnijeg džez i ritmovi salse. U toku ovih 15 godina i ranije mislim da smo uticali na Novi Sad, da smo uticali na mlade u Novom Sadu, da smo uticali na one koji su ljubitelji džeza i da smo na taj način uspeli da profilišemo publiku Novosadskog džez festiovala – istakao je Šećerov.

Od raznih programa Festivala Vesna Kaćanski je posebno skrenula pažnju na radionice koje su sastavni deo pratećeg programa, ističući da se svi zainteresovani mogu prijaviti na radionice putem sajta Novosadskog džez festivala.

Ulaznice po ceni od 700 dinara za pojedinačne dane i 2.000 dinara za komplete, mogu da se kupe na blagajni Srpskog narodnog pozorišta svaki dan od 11 do 20 časova.

Više informacija na www.novisadjazzfestival.rs

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0AoxLfeFfHc[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=b2cXYQcaRo4[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=aJFdwI-cS18[/youtube]

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja