Извештај са друге конференције за новинаре – 15. Новосадски џез фестивал

30/10/2013

15. Новосадски џез фестивалKао што је било најављено на претходној конференцији за новинаре, КЦНС ће уз главни програм Новосадског џез фестивала организовати низ уводних и пратећих програма, а фестивал ће поново красити и радионице, као и џем сешни у клубу Српског народног позоришта. О главном програму је говорио члан Савета Фестивала Урош Шећеров, док је пратећи програм представила уредница музичког програма Културног центра Весна Каћански.

-Могу да кажем да је фестивал профилисан тако да на репертоару може да се чује и онај најекстремнијег џез и ритмови салсе. У току ових 15 година и раније мислим да смо утицали на Нови Сад, да смо утицали на младе у Новом Саду, да смо утицали на оне који су љубитељи џеза и да смо на тај начин успели да профилишемо публику Новосадског џез фестиовала – истакао је Шећеров.

Од разних програма Фестивала Весна Каћански је посебно скренула пажњу на радионице које су саставни део пратећег програма, истичући да се сви заинтересовани могу пријавити на радионице путем сајта Новосадског џез фестивала.

Улазнице по цени од 700 динара за појединачне дане и 2.000 динара за комплете, могу да се купе на благајни Српског народног позоришта сваки дан од 11 до 20 часова.

Више информација на www.novisadjazzfestival.rs

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0AoxLfeFfHc[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=b2cXYQcaRo4[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=aJFdwI-cS18[/youtube]

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања