Izdavačka delatnost Kulturnog centra Novog Sada na Sajmu knjiga u Beogradu

22/10/2014

Kulturni centar Novog Sada će predstaviti svoju izdavačku delatnost na predstojećem Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu od 26. oktobra do 2. novembra. Izložbeni prostor KCNS će biti u hali 4, a posetioci će na štandu imati veliki izbor brojeva časopisa za književnost i teoriju “Polja”. Pored “Polja”, moći će da se kupe i knjige koje u tri edicije uređuje Alen Bešić, urednik Izdavačke delatnosti Kulturnog centra.

Ove godine, u ediciji “Prosefest” objavljena je knjiga Olge Tokarčuk „Vuci svoje ralo po kostima mrtvih“ koju je sa poljskog prevela Milica Markić. U ediciji “Antićevi dani” objavljena je zbirka poezije Đorđa D. Sibinovića „Pesme ljubavi pune“, a u ediciji “Džepni anagram” objavljeno je devet novih knjiga: romani Krste Popovskog „Trudovi“ i Ota Horvata „Sabo je stao“, zbirke poezije Petara Miloradovića „O zelenom kamionu i drugom“, Marjana Čakarevića „Jezik“, Ibrahima Hadžića „Duge senke kratkih pesama“, Zorana M. Bundala „Sitnina“, Nebojše Vasovića „Neka, hvala“ i Dragana Jovanovića Danilova „Simetrija vrtloga“, kao i zbirku eseja Srđana Srdića „Zapisi iz čitanja“.

Pored novih izdanja, publici će biti dostupna i ranija izdanja Kulturnog centra Novog Sada objavljenih u proteklih šest godina, između ostalih, knjige Soe Valdes, Slobodana Tišme, Vuleta Žurića, Ane Ristović, Sonje Veselinović, Đerđa Konrada i drugih.

Promocija najnovijih knjiga Kulturnog centra Novog Sada biće održana u subotu, 1. novembra u 14 sati u sali “Beogradski sajam” na kojoj će učestvovati, pored urednika, i autori ovogodišnjih izdanja.

Katalog izdanja KCNS 2009-2014: http://issuu.com/alenemigrant/docs/izdanjakcns/1

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja