ISTORIČAR RAKOVIĆ ZA SAJT KCNS: EVROATLANTSKE STRUKTURE 25 GODINA “KOMADALE” JUGOSLOVENSKU I SRPSKU DRŽAVNOST

query_builder

ISTORIČAR RAKOVIĆ ZA SAJT KCNS: EVROATLANTSKE STRUKTURE 25 GODINA “KOMADALE” JUGOSLOVENSKU I SRPSKU DRŽAVNOST

 

Dr Aleksandar Raković, istoričar sa Instituta za noviju istoriju Srbije ocenio je u autorskom tekstu za internet portal Kulturng centra Novog Sada, pod naslovom “Pervertovanje činjenica o razbijanju Jugoslavije”, da su Evroatlantske strukture Zapada na čelu sa “dubokom državom” u SAD više od 25 godina “komadale” jugoslovensku i srpsku državnost!

U ratovima protiv srpskog naroda devedesetih godina 20. veka, sve je bilo dozvoljeno, tvrdi Raković i dodaje da su u tim ratovima činjenice bile izvrtane i pervertovane da bi se ostvario cilj razbijanja dve Jugoslavije. Raković citira Hantingtona koji u svojoj slavnoj knjizi “Sukob civilizacija” piše da su Srbi u ratovima devedestih imali veliki nedostatak – bili su deo pravoslavne civilizacije.

U slučaju Hrvatske i u slučaju Bosne i Hercegovine izvršena je agresija na Jugoslaviju tvrdi Raković insistirajući na činjenici da je protiv Jugoslavije izvršen udruženi zločinački poduhvat u vreme kada je ova država bila lider nesvrstanog sveta kog čini većina čovečanstva i igra isključivo mirotvornu ulogu…

Ceo tekst možete pročitati ovde

Ostavi komentar

comment
Vaša imejl adresa neće biti jasno objavljena. Polja koja su obavezna obeležena su sa *
account_circle
email
language