Instrumenti putovanja Radivoja Markovića

13/11/2014

 

Izložba „Instrumenti putovanja“ Radivoja Markovića otvorena je u Likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada. Ova izložba prvi put kao celina prikazana je u Trstu u Pijero Konestabo geleriji, aprila 2013. godine, a predstavlja jedan ciklus koji se sastoji iz tri dela.
– Izložba je rađena planski i njeno predstavljanje, ceo ciklus, završiće se sledeće godine. Prvi deo predstavlja spektar razlgednica iz Srbije, drugi deo je ova izložba, treći deo je izložba pod nazivom „Mentalni prtljag“, a ciklus će se završiti postavkom u Beogradu pod nazivom „Mentalni pejzaži Srbije” – rekao je Marković. Autor uspostavlja relacije između kretanja-promene-putovanja kao univerzalne izvesnosti i kretanja-promene-putovanja u društvenoj realnosti Srbije.

Radivoje Marković rođen je 1957.godine u Kraljevu, a Građevinski fakultet završio je u Beogradu. Slikarstvo je učio u ateljeu Nenada Damjanovića, a svoju umetničku karijeru počinje 1984. godine kada, pored slikanja, uči i pravi skulpture, funkcionalne skulpture i umetnički nameštaj. Član je Udruženja likovnih umetnika Srbije, Udruženja likovnih umetnika, primenjenih umetnika i dizajnera Srbije-ULUPUDS. Osnivač je i vlasnik Umetničke radionice RM, Otvoreni atelje Rade Marković. Osnivač je manifestacije ART MARKET-a u Beogradu, predsednik Vajarske sekcije Udruženja likovnih umetnika Srbije-ULUS. Jedan je od osnivača RMD dizajn studija. Imao je preko 20 samostalnih izložbi u Srbiji i inostranstvu.

Svi zainteresovani ovu nesvakidašnju izložbu mogu pogledati do 23. novembra u Likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada.

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=2IXZRbtuvZY[/youtube]

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja