ХИП-ХОП МЈУЗИКЛ „ЛОША КОПИЈА ЖИВОТА“ ПРЕД НОВОСАЂАНИМА

22/02/2015

Бескомпромисна борба против суморне стварности

 

  Реп мјузикл “Лоша копија живота”, који осликава начин изражавања младе хип-хоп генерације, оне која не прихвата правила данашњег живота и популарности, премијерно је приказан два пута у Великој сали Културног центра Новог Сада. Посебно снажан тон овом мјузиклу дале су композиције иза којих стоји талентовани Скајл Виклер, које су заокружиле овај несвакидашњи начин трансформације класичног мјузикла у нешто сасвим ново.

 

DSC_0003

  Сјајан текст Милене Деполо исказан кроз режију Бошка Ђорђевића и преформанс Светозара Крстића и Небојше Громилића уз седам играча и глумце Милорада Капора, Тање Пјевац, Ервина Хаџимурезића и Марка Васиљевића, одушевио је Новосађане приуштивши им јединствени музичко-сценски доживљај.

  Све је почело од редитеља Бошка Ђорђевића и саветнице градоначелника Новог Сада за културу Тијане Делић, са жељом да млади у што већем броју почну да долазе у позориште.

– У разговору и причи у вези са мјузиклом, дошли смо до идеје да у представи употребимо хип-хоп музику, јер је она један од стилова данашњег живота младих који их мотивише – рекао је Ђорђевић додавши да осим што је овај мјузикл намењен тинејџерима, он шаље и јасну поруку – треба бити свој и борити се за циљеве у које верујете.

  Свакодневница некад није толико суморна док јој се не погледа у очи. Када у борби са олако усвојеним системом вредности погнемо главу у знак предаје, на сцену ступа млада генерација која је спремна да иде “главом кроз зид” само да би променила данашњицу коју са горчином назива “Лоша копија живота”.

  Саветница градоначелника Новог Сада задужена за културу Тијана Делић рекла је да јој је изузетно драго што је овај мјузикл премијерно приказан у Културном центру Новог Сада, и да се нада да ће он на неки начин раздрмати Нови Сад и младе људе.

  Мјузикл “Лоша копија живота” представља реплику једног друштва у којој се свако у публици може пронаћи. Композиције које су овом делу дале снажан тон урадио је Скај Виклер, који је нестрпљиво и са посебним узбуђењем чекао почетак представе.

– Било је занимљиво радити на овом пројекту, јер су ово ствари кроз које сам ја пролазио пре 15 година. Прилагодио сам композиције генерацији која данас слуша ову врсту музике, и надам се да ће оне оправдати очекивања – истакао је Виклер пред почетак премијере пожелевши глумцима да “сломе ногу”.

  Први реп мјузикл на нашим просторима говори управо о њима, генерацији која у себи носи бунт и нову енергију ношену снажним битовима реп музике, енергију својствену онима који не пристају на компромисе већ од живота траже оно што заслужују. Главни јунак мјузикла, Ем Си Гари, покушава да се избори са животом у Србији и љубавним проблемима па тако све то преноси у риме и реп, борећи се да свој таленат прикаже што широј публици. Ем Си Гарија тумачи талентовани глумац Марко Васиљевић којем није био проблем да се трансформише у задати лик.

– Главни јунак мјузикла је мени врло близак јер ја слушам хип-хоп, па ми његов менталитет и карактер нису далеки. Ова представа приближена је млађим генерацијама и свету у којем они живе, и носи јасну поруку која је и у самом њеном називу – нагласио је Васиљевић.

„Лоша копија живота“ биће репризирана 26. фебруара у 20 часова у Културном центру Новог Сада, а улазнице се могу купити преко ГИГС ТИX-а по цени од 500 динара.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Axe1VUl9t5w[/youtube]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=9HI2rwmY_y0[/youtube]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=JEZA_3ju3ms&feature=youtu.be[/youtube]

Фото: Милица Стојанац

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања