Градоначелник Милош Вучевић свечано отворио “Антићеве дане”

15/03/2013

– У овом периоду, када интензивно радимо и трудимо се да Нови Сад заслужи да 2020. године буде европска културна престоница, свесни смо да је култури и уметности нашег града, можда више од свих других, дао управо Мирослав Антић. Антић је био сликар и музичар, филмски стваралац, режисер, драмски писац и несмирени новинар, али изнад свега и у свему велики песник. За старије Новосађане и све житеље Србије, Европе и Света био је песник, за млађе генерације постао је лектира. Тако је, у свом непрекидном кретању, одједном стао и остао у свим читанкама. У својој поезији сејао је љубав и Нови Сад му, са захвалношћу, љубављу узвраћа – овим речима градоначелник Новог Сада Милош Вучевић отворио је манифестацију „Антићеви дани“ у клубу „Трибина младих“ у Културном центру Новог Сада. 

Музичка група „Апсолутно романтично“ свој је наступ, Мики за рођендан, започела песмом „Кокоро“ која је била његова омиљена песма. У оквиру свечаног програма, који је, као и целу манифестацију „Антићеви дани“, организовао Културни центар Новог Сада, наступили су и ученици основне школе „Мирослав Антић“ из Футога који су рецитовали чувене Микине песме.

Град Нови Сад је у част и славу песника Мирослава Антића установио „Антићеве дане“ као културну манифестацију од посебног значаја, која се одржава шести пут.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rRnqJQk0dyQ[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yUiRBfbS2TY[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=urWaXM7ijWI[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2xfHH4LmQBw[/youtube]

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања