Prijava za GITARSKU RADIONICU

08/11/2014

Gitarska radionica kao uvodni program Novosadskog džez festivala , utorak, 11. novembar i sreda, 12. novembar od 11 do 17 časova na Tribini mladih.

Prijavu možete popuniti .pdf OVDE i .doc OVDE.

Ove godine gitarsku radionicu vodi: GISLE TORVIK (Norveška)

 

Gisle Torvik (1974), Oslo, Norveška

Gisle Torvik, jedan od najtalentovanijih skandinavskih gitarista, prepoznatljiv je po svojoj lirici i melodičnosti kao i izražajnom virtuozitetu.
Snalazi se u svim muzičkim žanrovima i često ih kombinuje na svojim muzičkim izdanjima.
Njegovo poslednje izdanje Tranquil Fjord osvojilo je sjajne kritike. Magazin Downbeat nazvao je album izuzetnim, a muzički kritičari širom sveta u superlativima pišu o njegovoj muzici kao i o njegovom izvođenju. Nastupao je kao solista i kao član velikih sastava širom sveta i sarađivao sa velikim džez umetnicima kao sto su: Bendik Hofseth, Eddie Gomez, Paolo Vinaccia, Sigmund Groven, Emil Viklicky, Petter Wettre, Øystein Sevåg, Karl Seglem i mnogi drugi

O RADIONICI:

Norveški džez gitarista Gisle Torvik će u dva dana, koliko će trajati Workshop, u radu sa polaznicima najviše pažnje posvetiti improvizaciji i njenim osnovnim principima. Druga važna tema biće napredna harmonija. Ova radionica je osmišljena delom i kao predavanje, kao prenošenje znanja i iskustva (kako iz vežbanja izvući maksimum, kako izgraditi svoj “operativni system”, interplay, upotreba efekata i t. s.).

 

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja