Foto-nomadi na manifestaciji “Noć muzeja”

13/05/2013

*www.nocmuzeja.rs/2013/Foto-nomadi* 

 

Demonstracija mokre kolodijumske fotografije

 

KATOLIČKA PORTA

I GALERIJA KLUBA „TRIBINA MLADIH

 

Ako se zadesite u Katoličkoj porti, u Noći muzeja, imaćete priliku da otputujete gotovo dva veka unazad i prisustvujete procesu izrade kolodijumske fotografije. U mobilnoj laboratoriji, ispred Kulturnog centra Novog Sada, dočekaće Vas Foto-nomadi (Predrag Uzelac , Miša Keskenović i gost iz Slovenije Borut Peterlin), koji će demonstrirati čitav postupak ove tehnike iz 19. veka. Njihovi modeli biće slučajni prolaznici, naši sugrađani, možda baš Vi.

Moći ćete da prisustvujete čitavom procesu izrade fotografije mokrim kolodijumskim postupkom, a potom i postavci izložbe u nastajanju, u klubu „Tribina mladih“  Kulturnog centra Novog Sada. Takođe, putem live streaming-a, sve ovo će biti projektovano na velikom platnu, na kom će se naizmenično smenjivati dešavanja u laboratoriji i galeriji, kao i video-konferencija autora iz čitavog sveta koji se bave ovom tehnikom.

Razotkrijte, u eri novih tehnologija, magiju nastajanja fotografije na veličanstven, alhemijski način! Budite publika, eksponat i učesnik ovog fenomenalnog događaja!

Foto-nomadi na manifestaciji "Noć muzeja"

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja