Demanti: Saopštenje povodom zlonamernih komentara na rad Kulturnog centra Novog Sada

07/09/2015

Saopštenje povodom zlonamernih komentara na rad Kulturnog centra, direktor Bojan Panaotović saopštava:

Bojan Panaotović, direktor KCNS“ Skandalozna su saopštenja u kojima se nebulozno i infantilno zaključuje da se ja ili ustanova na čijem sam čelu zalaže za protektorat ili okupaciju samo zato što je u okviru javne debate neki pojedinac izneo svoje LIČNE stavove o pitanju stanja u kome se društvo nalazi. Na sajtu KCNS, u vezi sa različitim akcijama, objavljena su najrazličitija pisma i komentari u kojima se često i najoštrije kritikuju neke akcije ili stavovi koje sam izneo. Svakom dobronamernom čoveku je jasno da objavljivanje komentara ili podrške dr Krševa povodom pisma o reformi obrazovnog sistema ne znači da se Kulturni centrar ili ja lično, slažem sa svakom tezom i svakim stavom iznetim u tom pismu. Naravno da sam protiv okupacije i protektorata a svi koji prate moj javni rad već dve decenije veoma dobro to znaju.
Očigledno je da zlonamerni kritičari nisu mogli da pronađu ništa loše, mračno i negativno u samom pismu pa su se „uhvatili“ za komentar dr Krševa. Pre samo nekoliko sedmica tvrdili su da se u KCNS „srbuje i luduje“ a sada kažu da podržavam okupaciju. Treba da smisle i usaglase se, jesam li velikosrpski nacionalista ili veleizdajnik?
Da su pažljivo pročitali pismo videli bi da se u njemu poziva na neophodnost da naše mlade treba učiti o našoj slavnoj istoriji i da se ne sme prihvatiti matrica da smo genocidno pleme i svetski parija, kriv za sve. Celokupno pismo odiše duhom da treba da se ravnopravno uključimo u svetske procese i ni u kom slučaju nije na fonu prihvatanja protektorata i okupacije. Umesto su da su se uključili u debatu i dali predloge kako da se poboljša obrazovni sistem, ljudi koji upućuju ove ocene napadaju, vređaju i konstruišu.”

Novi Sad, 7.9.2015.
Bojan Panaotović

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja