Deca kao ambasadori mira na takmičenju za najbolji „Peace Poster“

19/11/2015

Lajons i Leo klubovi Mileva Marić Ajnštajn i Neoplanta iz Novog Sada organizuju treći finalni krug „Peace Poster“  takmičenja, u subotu 21. novembra 2015. u 11 časova u Likovnom salonu, Kulturnog centra Novog Sada.

Prvi krug takmičenja je organizovan u okviru letnje škole stranih jezika „Lingva“ na Testeri dok je drugi krug realizovan u okviru likovnih radionica u Ateljeu Bjelica na Petrovaradinskoj tvrđavi. Učešće na takmičenju je uzelo ukupno 60 dece iz Novog Sada.

U Kulturnom centru će se okupiti 15 finalista sa najlepšim radovima. Radove će tom prilikom pregledati stručni žiri i doneti odluku o izboru najboljeg rada koji se šalje u Ameriku na međunarodni izbor najboljeg „Peace Poster“.

„Peace Poster“ je godišnji art konkurs za decu koji svake godine organizuje međunarodna humanitarna organizacija „Lions Clubs International“, širom sveta.

Likovni konkurs ohrabruje mlade ljude da izraze svoje vizije mira i ljubavi. Za preko 25 godina trajanja konkursa, više od četiri miliona dece iz gotovo 100 zemalja je učestvovalo do sada u takmičenju. Tema takmičenja za najbolji mirovni plakat u 2015 -2016. godini je je „Share Peace“. U takmičenju učestvuju deca, uzrasta 11, 12 i 13 godina.

 

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja