Ciklus predavanja „Kuće sa pričom“

28/10/2020

Pozivamo vas da pratite ciklus predavanja „Kuće sa pričom“ koji govori o vlasnicima poznatih salona u kojima su se okupljali vrhunski umetnici, intelektualci i iskreni ljubitelji umetnosti.

Vlasnici ovih salona bili su vrsni poznavaoci umetnosti, veliki kolekcionari i mecene, kao i prijatelji samih umetnika. U nameri da sačuvamo sećanje na jednu blistavu epohu, kroz ovaj ciklus predavanja sećamo se vremena u kojima su privatne kuće bile oaze kulturne i intelektualne razmene misli i ideja najznačajnijih predstavnika kulture i umetnosti.

Ćirpanova 49

Drugo u nizu predavanja posvećeno je čuvenom novosadskom salonu bračnog para Ređep, jedinstvenom svedoku onog najboljeg iz istorije, kulture i umentosti Jugoslavije, a potom i Srbije. Ova priča o Jeji i Drašku je prilika da se još jednom podsetimo na velikane naše kulturne prošlosti.

Autor i voditelj predavanja je Branislav Mihajlov, istoričar umetnosti, magistar odnosa s javnošću i multimedijalnih komunikacija. Predavanje će biti upotpunjeno foto-svedočanstvima novosadskih fotografa Darka Dozeta i Martina Candira.

Predavanje će se održati u sredu, 28. oktobra od 20.00 časova putem Zoom aplikacije.

Link za pristup predavanju je:

https://us04web.zoom.us/j/73230899533?pwd=bTNSQjJXOUNIa2RodDZ3TGtMZGlWUT09

 

Meeting ID: 732 3089 9533
Passcode: E9rxf3


Foto:Darko Dozet
Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja