Ciklus “Paviljon muzike” koncert Vladimira Gligorića u Gradskoj kući

25/04/2016

U okviru ciklusa “Paviljon muzike” pijanista Vladimir Gligorić održaće koncert u Svečanoj sali Gradske kuće u utorak 26. aprila u 20 časova.
      

Vladimir Gligorić, pijanista, rođen je u Beogradu 1979. godine. Diplomirao je i magistrirao na Fakultetu muzičke umetnosti (FMU) u Beogradu 2002. godine. Postdiplomske studije je započeo na Conservatoire de musique de Geneve (Švajcarska). Doktorirao je na FMU u Beogradu u klasi prof. A. Serdara. Održao je brojne solističke koncerte u Beogradu, širom Srbije ali i van granica naše zemlje (Pariz, Ženeva, Rim, Barselona, Hvar). Nastupao je na brojnim festivalima u zemlji i inostranstvu. Godine 2010. dobitnik je godišnje nagrade UMUS-a za najboljeg mladog umetnika u 2009. godini, a 2012. godine je dobio nagradu časopisa “Muzika klasika” za najboljeg mladog izvođača u 2011. godini.
U martu 2009. bio je finalista medjunarodnog takmičenja “Muzičke omladine” u Beogradu, a u oktobru iste godine je osvojio treću nagradu na međunarodnom pijanističkom takmičenju “Emil Giljels” u Odesi, (Ukrajina). U januaru 2011. godine je bio finalista pijanističkog takmičenja “Boesendorfer & Schimell” u Arizoni, (SAD), gde je dobio i specijalnu nagradu za najbolje izvođenje virtuoznog komada. Nastupao je sa Simfonijskim orkestrom RTS-a, BGO „Dušan Skovran“, orkestrom Camerata Serbica, Razgradskom filharmonijom, Filharmonijom Odese, pod upravom maestra Bojana Suđića, Aleksandra Valkera, Biljane Radovanović Dragomira Nenova, Hobarta Erla i Vladimira Kranjčevića. Viši je umetnički saradnik na katedri za solo-pevanje na FMU u Beogradu.

 

PROGRAM

Vasilije Mokranjac Intime

Vlastimir Trajković Tri empromptija

Ada Đentile Prelid

Vasilije Mokranjac Prelidijum

Ivan Brkljičić Emprompti – svita

Isidora Žebljen  Il circo

Franc List – Mađarska rapsodija br.12

plakat

 

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja