Ciklus “Paviljon muzike” – koncert 7. aprila

31/03/2016

U klubu “Tribina mladih” Kulturnog centra Novog Sada, u četvrtak 7. aprila sa početkom u 20 časova, u okviru ciklusa “Paviljon muzike” Aleksandar Miljković i Dušan Stojanović održaće koncert.

muzika

PROGRAM:

  Henri Ekle  – Sonata, prvi stav

  Karlos Gardel – „Por una cabeza“

  Konstantin Dimitresku – Seljački ples

  Josip Novosel – Kaprico broj 5

  Aleksandar Miljković – 3 komada iz zbirke komada za kontrabas

  Sergej Kusevički – Koncert prvi i drugi stav

 

Aleksandar Miljković  od 2002 profesor kontrabasa u Muzičkoj školi „Stanković“ u Beogradu, od 2013 predaje i na Internacionalnoj muzičkoj akademiji i letnjoj školi na Bracu, a predavao je od 2012 do 2014 i na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu. Diplomirao je kontrabas u Beogradu.Uporedo je studirao i na Švedskoj Kraljevskoj akademiji u Štokholmu, a postdiplomske studije na Konzervatorijumu u Salamanki, Španija. Završio je i umetničku školu  Interlochen Center For The Arts u Mičigenu.Na svim školovanjima je imao pune stipendije.
Održao je mnogo solističkih koncerata u Srbiji, Hrvatskoj, SAD, Švedskoj, Španiji, a posebno se izdvaja koncert u Beču pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije. Dobitnik je mnogih nagrada.Objavio je Zbirku komada za kontrabas, koja je prodata u više zemalja. Bavi se i komponovanjem. Napisao je muziku za mnoge radio, TV stanice,gradove i sportske klubove.

 

Pijanista Dušan Stojanović je diplomirao je 2005. godine u klasi profesora Vladimira Bočkarijova na Muzičkoj akademiji na Cetinju. Nakon toga specijalizira u klasi profesora Aleksandra Šandorova na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Usavršava se i pohađa brojne seminare u zemlji i inostranstvu.
Dobitnik je mnogih nagrada, od kojih se ističu Druga nagrada Šopenovog takmičenja u Rimu, Treća nagrada EPTA takmičenja u Beogradu. Muzički saradnik je u SMŠ “Stanković” i angažovan je na različitim muzičkim projektima u okviru škole i van nje.

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja