Бећковићева поезија као лек против безнађа

27/03/2013

У оквиру програмског циклуса “Портрети”, у уторак увече је у Културном центру Новог Сада представљено стваралаштво Матије Бећковића, а модератор је био Ђорђо Сладоје, уредник овог циклуса програма који је истакао да “не постоји место где се прича српски, а да Матија Бећковић није приредио песничку светковину“. 

-Недопустиво је, међутим, да Бећковић дуго није био у српској Атини и у Културном центру Новог Сада, али је то сада исправљено. Уобичајено је да оваквим вечерима присуствују тумачи и књижевни критичари, али то у овом случају није неопходно, јер Бећковићева поезија стигне где треба и без посредника, рекао је Ђорђо Сладоје, додавши да би се „Бећковићеви стихови могли преписивати као лек против општег безнађа“.

Матија Бећковић је обраћање новосадској публици започео стиховима из збирке „Кад будем још млађи“, уз духовиту опаску да „чешати се и подмлађивати само треба почети, а онда је тешко зауставити се“, да би потом пуној Сали у наставку програма пружио салву смеха кроз неретко ироничне, а истовремено и дубоко емотивне исповести у стиху.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=m774PQBZXT4[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=G_6-xI0XtHE[/youtube]

 

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања