Комуникација или прекид комуникације? – Отворена изложба слика Ксеније Ковачевић

05/08/2014

Синоћ у Ликовном салону новосадског Културног центра отворена је изложба серије слика акрил на платну ауторке Ксеније Ковачевић под називом „Јабука“ (Apple). Изложбу је отворио историчар уметности Чедомир Јаничић, који је о ауторки и њеном раду рекао следеће:

–  Проблемом невербалне комуникације Ксенија указује на комплексност друштвене ситуације у којој се комуникација одвија: интерпретације, културно-антрополошког наслеђа, друштвених норми, али и подсвесних аутоматских реакција, који сви заједно, ма како били међусобно искључиви, ипак делују у простору жеља оних који комуницирају, жеља да уопште нешто кажу и чују/ виде. У својим сликама Ксенија користи бројне ликовне цитате, убацује лајтмотиве инспирисане наивном и примитивном уметношћу; у целини је експресивна са једноставним фигурама али неретко богатом маргиналном декорацијом, њене теме су или жанровски условљене или се претварају у својствен трансмедијски рефрен, попут речника невербалне комуникације.

Ауторка Ксенија Ковачевић студирала је Академију уметности у Новом Саду, а како је и сама изјавила да после више од 10 година први пут самостално излaже своје радове у овом граду, иако је учествовала на многим фестивалима са својим видео радовима.

Сви заинтересовани суграђани ову интересантну изложбу могу да погледају до 22. августа у просторијама Ликовног салона Културног центра Новог Сада.

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=1-WqulJu9PA[/youtube]

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања